پس از آغاز به کار این نرمافزار، در برخی موارد اسنپ مورد انتقاد صنف تاکسیرانی قرار گرفت و به عملیات تاکسیرانی غیرقانونی، پایین آوردن قیمت و خدمات ناایمن متهم شد. با این وجود اسنپ در دو سال اول فعالیت خود با میانگین رشد ماهیانهٔ ۱۰۰ درصدی توانست به یکی از بازیگران اصلی تجارت الکترونیک در ایران تبدیل شود.
اسنپ نخستین سرویس هم سفری آنلاین در ایران است که از زمستان سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد. مالکیت این نرمافزار متعلق به گروه اینترنت ایران میباشد.
برای درخواست خودرو از طریق این اپلیکیشن، مسافران پس از مشخص نمودن مسیر سفر، گزینههای سفر، انتخاب نوع سرویس و مشاهده هزینه سفر، تقاضای خودرو کرده و این اپلیکیشن بهطور خودکار مسافرین را با نزدیکترین راننده مرتبط میسازد و موقعیت مسافر را به راننده میفرستد و راننده در صورت تمایل آن را تأیید میکند. همچنین مسافران نیز میتوانند موقعیت رانندهٔ خود را مشاهده کنند. در اسنپ امکان پرداخت هزینه به هر دو صورت نقدی و غیرنقدی وجود دارد.
پس از آغاز به کار این نرمافزار، در برخی موارد اسنپ مورد انتقاد صنف تاکسیرانی قرار گرفت و به عملیات تاکسیرانی غیرقانونی، پایین آوردن قیمت و خدمات ناایمن متهم شد. با این وجود اسنپ در دو سال اول فعالیت خود با میانگین رشد ماهیانهٔ ۱۰۰ درصدی توانست به یکی از بازیگران اصلی تجارت الکترونیک در ایران تبدیل شود.
بیش از ۴ سال از آغاز فعالیت اسنپ، به عنوان اولین سامانه هوشمند حملونقل، در ایران میگذرد و این سامانه امروز با خدماترسانی در نزدیک به ۷۰ شهر بزرگ و کوچک عنوان بزرگترین سرویس آنلاین حملونقل در ایران را در اختیار دارد.
با ظهور اسنپ یا اپلیکیشن اوبری در ایران، کسب و کارهایی مانند آژانس ها عملا بازار خود را از دست دادند و با مزیت رقابتی که اسنپ داشت؛ یعنی قیمت فوق العاده پایین، توان رقابت از سمت رقبا کم شد.
مدیرعامل اسنپ: «امنیت» مهمترین اولویت ما بوده است.
شهرام شاهکار مدیرعامل برند اسنپ از ابتدا بسیار هوشمندانه وارد این بازار شده است. او با شناخت نیاز مخاطب در برهه ای خاص توانست در عرض کمتر از سه سال یک کسب و کار میلیاردی ایجاد کند.
آقای شاهکار دلیل تغییر اسم از تاکسی یاب به اسنپ را چشم انداز خود میداند و قصد دارد در حیطه بزرگتری از صنعت حمل و نقل وارد شود. برای مثال اسنپ باکس یکی از خدمات اسنپ است و سامانه حمل کالا را تحت پوشش قرار میدهد.
درک مردم از واژه ی تاکسی خودرویی زرد رنگ با خطوط تاکسیرانی میباشد ولی اسنپ با این تصمیم هوشمندانه از شکست احتمالی خود جلوگیری نمود. زمانی که شما با اسنپ سفر میکنید رنگ و بویی از تاکسیهای شهری در آن وجود ندارد و همین موضوع باعث میشود نامی مثل تاکسی یاب، نام خوب و موثری در جهت اعتماد سازی، به نظر نرسد.
موضوعی که این برند از ابتدا بسیار اهمیت زیادی به آن داد مبحث رضایت بود و با وضع قوانینی درست و اصولی، رضایتی که مشتری میخواست را با چهارچوب بندی ایجاد نمود.
این قوانین با عدم رضایت مخاطب از سیستم قبلی (سامانه حمل و نقل تاکسی) ارتباط زیادی داشت. برای مثال: یکی از این قوانین امتیاز دادن به راننده اسنپ، توسط مسافر بود.
مزیت دیگری که این کسب و کار برای مشتریانش دارد این است که مسافر و راننده برای قیمت چانه زنی نمیکنند و قیمت ها بر اساس الگوریتم های زمان، ترافیک و مسافت مشخص میگردد که طرفین با رضایت کامل این موضوع را میپذیرند.
از طرف دیگر استفاده از ابزارهایی مثل گوگل مپ یا Waze توسط رانندگان، باعث میشود که مخاطب خیلی سریع به مقصد مورد نظرش برسد و درگیر تجربیات رانندگان یا عدم اطلاع آنها از مسیر نشود که همین موضوع باعث کاهش بار ترافیکی در مسیرهای پرتردد، در شهر میشود.
در کل اسنپ با شناخت این فرصت ها و نیازها زمان خوبی را برای ورود به این بازار بزرگ انتخاب نمود.
آسیب های اجتماعی
با وجود موفقیت هایی که اسنپ به دست آورده است، و در کنار برخی مزایایی که برای مسافران به ارمغان آورده است اما به نظر می رسد، در کنار همه این موارد، مشکلات و تهدیداتی نیز برای برخی از شهروندان به وجود آورده است. برای مثال با رواج پدیده تاکسی یابی آنلاین عملا در کسب و کار تاکسی ها و تاکسی تلفنی های سطح شهر اخلال وارد شده و این پدیده جدید می تواند باعث آسیب وارد کردن به برخی خانواده ها شود که امورات زندگی خود را از طریق جا به جایی مسافر به عنوان شغل اول و اصلی خود دارند در حالی که رانندگانی که در اسنپ و تپ سی حضور دارند، به صورت تفریحی و گذری و شاید به عنوان شغل سوم و چهارم خود به این قضیه نگاه کنند. مورد دیگر که وجود دارد این است که روال مشغول به کار شدن در اسنپ تا لحظه نگارش این مطلب، اصلا روال سخت و پیچیده ای نبوده و حتی صاحبین خودروها بعضا اصلا برچسب اسنپ را هم ندارند و تنها با ارسال کپی کارت ملی و شناسنامه از طریق تلگرام(!) برای شرکت، و نصب اپلیکیشن اسنپ و یک تماس تلفنی و آموزش روال کار به سادگی در این مجموعه مشغول به کار می شوند.
نکته دیگری که در این زمینه به ذهن خطور می کند این است که شاید بسیاری از افراد از قیمت های پایینتر اسنپ نسبت به تاکسی ها و یا آژانس ها خرسند باشند و خواهان ادامه فعالیت به همین منوال این شرکت باشند اما آیا این دسته از افراد به این نکته دقت کرده اند که طبق قانون تعزیرات هم گران فروشی جرم است و هم ارزان فروشی؟ تصور کنید در یک پاساژ که همه موبایل می فروشند، و قیمت یک مدل از گوشی ها رو اکثر فروشندگان ۱ میلیون تومان اعلام کرده اند، به یکباره یکی از فروشندگان برای جلب مشتری بیشتر، قیمت همان مدل از گوشی را ۵۰۰ هزار تومان اعلام کند؛ شما به عنوان یه ناظر بی طرف بگویید در این شرایط چه پیش می آید؟ قضیه وقتی بغرنج تر می شود که بدانید آن فروشنده که اقدام به ارزان فروشی کرده اصلا مجوز فعالیت در حوزه فروش گوشی هم ندارد!
به نظر می رسد با ادامه این روند توسط اسنپ، رانندگانی که شاید فعالیت در اسنپ شغل دوم و سوم آنها باشد در حال ایجاد اخلال در شغل اصلی برخی دیگر که همانا تاکسی داران هستند، می باشند. اگر از دیدگاه صنفی به این قضیه نگاه شود ایرادات فراوانی به طرح وارد است ولی از دید مسافر قطعا اسنپ به واسطه سرعت در حضور در محل و قیمتهای پایینتر خوشایند است ولی اگر همین مسافر خود را در جایگاه یک تاکسی دار قرار دهد قطعا نظرش عوض می شود.
اما اسنپ با واکنش های مثبت زیادی نیز روبه رو شده.
در این باره می توان به چند نکته اشاره کرد.
آسان شدن رفت و آمد در تهران، زندگی را برای مردم ساکن شهر آسان تر می کند.
علاوه بر این تهران به عنوان بزرگترین شهر ایران، روزانه شاهد ورود شمار زیادی از مسافران است که معمولا برای گرفتن تاکسی با قیمت مناسب یا یافتن ادرس های مختلف با دشواری های زیادی روبه رو می شوند این نوع از تاکسی ها می تواند به آنها کمک کند.
راه اندازی تاکسی های اینترنی نیز باعث شده استفاده مردم از نرم افزارهای موبایلی افزایش یابد و این اتفاق خوب، خود مقدمه اتفاق های خوب دیگر می شود.
به عنوان مثال با راه اندازی اسنپ و شرکت های مشابه، استفاده مردم از گوشی های موبایل هوشمند و اینترنت موبایلی افزایش قابل توجهی یافته است.
اسنپ و شرکت های اسنپی باعث اشتغالزایی همراه با کرامت و آسان به صورت تمام وقت و پاره وقت شده است.
حمل و نقل تاکسی دربستی را برای شمار زیادی از مردم که به دلیل هزینه بالا یا مشکلات جسمی یا سالمندی سخت بود؛ آسان و امکان پذیر کرده است.
اکنون به نطر می رسد پس از گذشت تقریبا ۴ سال از عمر این سامانه آنلاین، اسنپ به همه یاداوری می کند و آن اینکه در عصرآینده، کسی موفق تر است که در استفاده از ارتباطات اینترنتی و گوشی های موبایل هوشمند، جلوتر باشد.