سایت شما چند ساله است؟ اولویت تگهای H1 بر تگهای H2 در سایت شما چگونه است؟ هاست شما مشترک است؟
جالب است بدانید هیچکدام از این موارد به صورت مستقیم بر رتبه سایت شما در گوگل تاثیرگذار نیستند.
۱۰ موضوعی که همه فکر میکنند بسیار مهم است اما گوگل توجه چندانی به آنها ندارد.
بسیاری از مردم فکر میکنند هر عملی که در سایتشان انجام میدهند، مستقیما روی رتبه سایتشان نزد گوگل تاثیرگذار است. باید گفت تعداد کمی از این موارد بصورت مستقیم و تعداد بسیار زیادی از آنها به صورت غیرمستقیم روی گوگل اثر میگذارند.
عمر سایت
یک تفکر قدیمی وجود دارد مبنی بر اینکه سن و سال سایت شما روی محبوبیت آن نزد گوگل موثر است. فکر میکنید برای گوگل چقدر مهم است که سایت شما در سال ۱۹۹۸ یا ۲۰۰۸ و یا حتی ۲۰۱۶ شروع به کار کرده باشد؟ باید بدانید که این موضوع اصلا برای گوگل اهمیتی ندارد. تنها چیزی که برای گوگل مهم است محتوای سایت شماست و اینکه آیا به درد مردم میخورد و مشکلی از مردم را حل میکند یا خیر؟
فرضا اگر یک سایت در سال ۱۹۹۸ ایجاد شده باشد و تا امروز با قدرت محتوای مفیدی در اختیار مردم قرار داده باشد، از آنجا که لینکها و مطالب بیشتری دارد، شانس بیشتری برای محبوبیت نزد گوگل خواهد داشت اما اگر سایتی سال گذشته ثبت شده باشد و در این مدت کوتاه مطالب بسیار مفیدی روی آن منتشر یا و خدمات قابل توجهی به مردم عرضه شده باشد، گوگل برای این سایت نسبت به آن سایت قدیمی اهمیت بیشتری قائل است. چون توانسته است در مدت کوتاهتر مطالب مفید خود را ارائه کند.
استفاده کردن یا استفاده نکردن از سرویسها و اپلیکیشنهای شرکت گوگل
بسیاری از مردم بر این باورند که اگر از گوگل آنالیتیکس یا جیمیل استفاده نکنند، گوگل اعتنای کمتری به سایت آنها خواهد کرد. اما این باور اشتباهی است. اصلا اهمیتی ندارد که شما از کدام سرویسهای گوگل استفاده میکنید. فقط کافیست تکنیکهای سئو را رعایت کنید و محتوای خوب و مفید تولید کنید تا سایتتان را به سایت معتبری در گوگل تبدیل کنید.
خیالتان راحت باشد. مهندسان گوگل شما را رصد نمیکنند که از کدام نرمافزارها استفاده میکنید!
لایکها، به اشتراکگذاریها و تعداد توئیتهای سایت
شاید یک مطلب از سایت شما هزاران بار از طریق فیسبوک یا دیگر شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده باشند. اما این موضوع اصلا برای گوگل ارزشی ندارد. البته که اگر از طریق شبکههای اجتماعی مخاطبان زیاد و فعالی به سایت شما وارد شوند، مطالب شما را بخوانند و دنبال کنند در صفحات وبسایت شما بگردند و به مطالعه و فعالیت در صفحات گوناگون سایت شما بپردازند، ارزش سایت شما بالا خواهد رفت اما تعداد به اشتراکگذاریها فاقد اهمیت است. بعضیها که پول میدهند تا مطالبشان هزاران بار به اشتراک گذاشته شود، باید بدانند این کار روی گوگل اثر مثبتی نخواهد داشت.
Bounce Rate یا مدت زمان ماندن کاربر در سایت
شاید تعجب کنید اما گوگل به مدت زمان ماندن کاربر در سایت شما هم چندان اهمیتی نمیگذارد. دلیل این موضوع بسیار شنیدنی است. فرض کنید شما سایتی دارید که با سرعت بسیار بالایی بارگذاری (load) میشود و شیوهی دسترسی کاربر به مطالب مورد نظرش هم بسیار آسان است. یعنی وقتی کاربری آدرس سایت شما را در مرورگر خود وارد میکند، سایت شما به سرعت باز میشود و کاربر به سادگی و سرعت به مطلب مورد نیازش دست پیدا میکند. حالا در مقابل سایت دیگری وجود دارد که بسیار دیر بالا میآید و پس از بالا آمدن نیز کاربر باید مدت زمان طولانی را صرف گشتن در صفحات مختلف آن سایت بکند تا به نتیجه دلخواه خود برسد.
حالا چطور فکر میکنید؟ آیا باز هم برای گوگل سایت دوم ارزش بیشتری دارد؟ خیر
اگر یک سایت بتواند کاربرانش را به دلیل جذاب بودن محتوا مدت طولانیتری نگه دارد و این کاربران مشغول فعالیتهای متنوع و مفیدی روی آن سایت باشند، برای گوگل تاثیر مثبتی دارد اما این دلیل نمیشود که هر سایتی که بونسریت کمتری داشت، مورد بیتوجهی گوگل باشد.
تکنولوژی به کار رفته در سایت
آیا از کتابخانههای ویژه جاوا اسکریپت مانند Node (مانند فیسبوک) یا React (مانند گوگل) استفاده میکنید؟ آیا اگر از Node استفاده کنید گوگل به شما توجه بیشتری میکند؟ اگر با Net. یا HTML برنامهنویسی کنید، هیچ فرقی برای گوگل ندارد. فقط مهم این است که خزندههای گوگل بتوانند در هر URL ای، محتوای واحدی ببینند و آن محتوا با آنچه که کاربران میبینند، یکسان باشد.
بنابراین تکنولوژی به کار رفته در یک سایت مستقیما برای گوگل مهم نیست. اما یادتان باشد اگر سایتی داشته باشید که استفاده از آن برای کاربرانتان راحتتر و لذتبخشتر باشد، برای گوگل هم محبوبتر خواهید بود.
نمایش پنل اطلاعات یک سایت در موتور جستجوی گوگل
کلمهی facebook را در گوگل سرچ کنید. ملاحظه میکنید که در نتایج گوگل، اولین نتیجه سایت بزرگ فیسبوک است که حتما همه آن را میشناسید. وقتی گوگل این سایت را در نتایج خود نشان میدهد، زیر لینک اصلی سایت، لینک بخشهای مختلف این سایت هم نشان داده میشود. (Log In, Log, Facebook Touch و …)
آیا اگر سایت شما به این شکل نشان داده نشود، تاثیر نامطلوبی بر موتورهای جستجو دارد؟ پاسخ منفی است. این نوع نمایش باعث میشود که شانس کلیک کردن کاربران بر سایت شما افزایش یابد. اگر شما هنوز برند معروفی نیست و این پنل اطلاعات برای شما ظاهر نمیشود، نگران نباشید. اگر سایتتان محتوای مفید و موثری ارائه کند، کمکم به یک برند مشهور تبدیل میشوید و این پنل برای شما هم ظاهر خواهد شد.
هاست اشتراکی یا ارزانقیمت
اینکه از چه هاستی استفاده میکنید، اصلا مهم نیست. اما اگر نوع هاست شما باعث میشود سرعت بارگذاری سایتتان کم شود، حتما تاثیر منفی خواهد داشت. اما اگر از هاستی که استفاده میکنید که اثر منفی روی سرعت سایتتان ندارد، نگران نباشید. حتما لازم نیست یک هاست گرانقیمت یا انفرادی تهیه کنید.
ترتیب کاراکترهای عنوان سایت
همانطور که میدانید، عنوان هر صفحه، مجموعهای از کاراکترهاست که در بالاترین قسمت هر صفحه قرار میگیرد. عنوان سایت میتواند شامل نام اصلی سایت، سپس یک جداکننده و بعد یک عبارت توضیحی باشد. مانند: روکسو | مرجع آموزش برنامهنویسی و گرافیک
و یا یک عبارت توضیحی، یک جدا کننده و سپس نام اصلی سایت باشد. مانند: کاملترین مرجع آموزش برنامهنویسی و گرافیک – روکسو
لازم است بدانید که اصلا اهمیتی ندارد از چه ترتیبی استفاده میکنید و مهم نیست که از کدام جداکننده (- / | ؛ و غیره) استفاده میکنید. اما حتما در عبارت توضیحی از کلمات کلیدی که محبوب مردم هستند و البته با محتوای سایت شما مطابقت دارند، استفاده کنید.
تگهای H1 و H2 و H3
بارها شنیدهایم که بعضیها میگویند اگر عنوان مطلبتان را با تگ H1 مشخص کنید، بهتر است و گوگل به تگهای H1 نسبت به تگهای H2 اهمیت بیشتری میدهد. اما واقعا اینچنین نیست. گوگل ابتدا محتوا را میبیند و سپس بولدترین و درشتترین قسمت متن را به عنوان تیتر آن مطلب در نظر میگیرد.
حالا اگر شما از تگ H1 استفاده کنید یا H3 یا حتی H5، این به شما و برنامهنویسی شما بستگی دارد و تاثیری در جستجوی گوگل ندارد. اما همه برنامهنویسان میدانند در برنامهنویسی اصولی و حرفهای، درشتترین و بولدترین قسمت مطلب که همان سرتیتر است با تگ H1 نوشته میشود. این فقط مربوط به هنر برنامهنویسی شماست و در محبوبیت مطالب یک سایت برای گوگل بیتاثیر است.
استفاده از یک سری پیشفرضها
هنگامی که خزندههای گوگل وارد یک وبسایت میشوند و در واقع عملیات خزش را آغاز میکنند، اگر در پوشه ریشهی وبسایت، فایلی به نام robot.txt نداشته باشید یا فایلی با این اسم ایجاد کردهاید ولی هیچگونه قید و شرطی برای دسترسی ربات گوگل به صفحات وبسایت خود اعمال نکرده باشید و یا اینکه ربات گوگل وارد صفحهای شود که هیچگونه تگ متایی برای ربات وجود نداشته باشد، در هر حال گوگل و رباتهای خزش آن تصور میکنند که باید تمامی صفحات و لینکهای موجود در وب سایت شما را خزش کنند.
اینکه شما از تگ متای robots با مقادیر index و follow استفاده کنید یا به یک لینک دستور rel=follow را درون تگ href اضافه نمایید و یا اینکه درون فایل robot.txt مشخص کنید که خزندههای گوگل به همه چیز دسترسی داشته باشند، هیچ تاثیری در بهینهسازی سایت ندارد. خزندههای گوگل به صورت پیشفرض همه چیز را مورد بررسی قرار میدهند.
در واقع استفاده از موارد فوق هیچ سود و ضرری برای یک سایت ندارد. میتوانید از آنها استفاده کنید اما بر خلاف باور عموم، هیچ نفعی برای سایت شما ندارند و رتبه سایت شما را ارتقا نمیدهند.