روزهای عجیبی را از نظر آب و هوایی میگذرانیم. معمولاً در تابستان یا اواخر بهار همه چیز قابل پیشبینی است، روزهای گرمی را میگذرانیم و روند تغییر آب و هوا به کندی میگذرد. اما همین که پاییز به ماه دوم نزدیک میشود هوا به صورت نامنظمی گرم و سرد و اوضاع از کنترل خارج میشود. یک روز از خانه بیرون میزنید و انگار به میانه تابستان رسیدهاید و روز بعد، از اینکه با خود چتر همراه ندارید پشیمان خواهید شد. همین میشود که در این روزها نیاز به اپلیکیشن و پیشبینی هوا چند برابر میشود تا مبادا بیهوا از خانه خارج شوید.
راههای زیادی برای اطلاع از وضعیت آب و هوا وجود دارد. میتوانید هر روز اخبار هواشناسی را پیگیری کنید یا سری به روزنامه و سایتهای متعددی که در این زمینه فعالیت میکنند بزنید. اما در عصر اپلیکیشنها چه کسی حوصله این راهها را دارد. ما روشهای همراهتر و سریعتری را به شما پیشنهاد میکنیم.
اتوماسیون آب و هوایی
ifttt.com سایتی است که سرویسهای مختلف را به هم متصل میکند. یکی از بهترین کانالهای این سایت آب و هواست. بگذارید از سادهترین راههای ممکن شروع کنیم. با اینکه هر روز ساعت هفت یک نوتیفیکیشن برای شما ارسال شود و گزارش جمع و جوری از وضعیت جوی دریافت کنید، موافق هستید؟ یا اگر فردا باران میآمد کی نوتیفیکیشن دریافت کنید؟ شاید هم از لامپهای هوشمند hue استفاده میکنید و میخواهید پس از غروب آفتاب به صورت خودکار روشن شوند. البته اگر یکی از محصولات Nest را دارید میتوانید تعیین کنید به محض تغییر دمای بیرون از خانه دمای اتاق نیز تغییر کند. از ویژگیهای ایفتیتیتی این است که میتوانید متناسب با نیاز خودتان دستورات دیگری را تعیین کنید. به عنوان مثال اگر فردا بارانی بود یک ایمیل برایتان ارسال یا به صورت خودکار پیامی توئیت شود.
گوگل نو
دستیار هوشمند گوگل این روزها بسیار باهوشتر از همیشه شده است. حالا اگر با هر لهجهای حتی به صورت ناقص هم عبارات انگلیسی را بیان کنید نتایج قابل قبولی را به شما نشان میدهد. کافی است بعد از گفتن Google Now عبارت what’s weather today را بیان کنید تا دستیار هوشمند، موقعیت مکانی شما را بیابد و وضعیت آب و هوا را در آن منطقه نشان دهد. البته اگر تلفظ خوبی ندارید میتوانید همین عبارت را تایپ کنید. این تمام ماجرا نیست؛ گوگل مدتی است پشتیبانی از زبان فارسی را نیز به ویژگیهای خود افزوده است. برای همین اگر عبارت «هوای تهران» را بیان کنید یا در گوگل سرچ کنید مشاهده میکنید که گوگل وضعیت آب و هوا را به شکل گرافیکی به شما نمایش میدهد. البته کلیدواژهها بسیار کمتر از زبان انگلیسی است و ممکن است برای تعدادی از شهرهای مهم به نتیجه برسید اما جستوجوی این عبارت برای تمام شهرها جوابگو نیست.
ساعت هوشمند
قطعاً یکی از کارکردهای خوب اسمارتواچ در دسترس بودن بالای آن است، برای همین میتوان جهت بررسی وضعیت آب و هوا نیز از آن بسیار سود برد. اپهای زیادی برای Android wear طراحی شده است که متاسفانه هیچ یک از گزینههای ایرانی در این بین نیست.
سادهترین راهحل ممکن اپ weather است که به صورت پیشفرض روی سیستمعامل اندروید ور وجود دارد. این اپ از سایت weather.com استفاده میکند و وضعیت آب و هوایی را در همان قالب گوگل نو نمایش میدهد. میتوان گفت این سریعترین راهحل برای مشاهده وضع آب و هوا در اسمارتواچ است.
AccuWeather یکی از مطرحترین منابع هواشناسی دیگر اپلیکیشن اندروید ور است. جالب اینجاست که بسیاری از اپهای آب و هوا هم از API این سرویس استفاده میکنند. اکووزر اپلیکیشنی برای اسمارتواچها دارد که وضعیت هوا را به سادهترین شکل ممکن نشان میدهد. در صفحه اول وضعیت هوای این لحظه و کمترین و بیشترین درجه روز را مشاهده میکنید و زمانی که به سمت راست سوایپ کنید درجه هوای ساعات آینده را میبینید.
اپ Go Weather نیز دیگر محصولی است که از اندروید ور پشیبانی میکند و البته چون اطلاعات خود را از accuWeather دریافت میکند از این لحاظ تفاوتی با آن ندارد. با این حال رابط کاربری آن بسیار زیبا و متفاوتتر از نمونه سنتی AccuWeather است.
The Weather Channel
امتیاز پیوست: ۴.۵/۵
کانال آب و هوا با بیش از ۵۰ میلیون دریافت پردانلودترین اپلیکیشن هواشناسی در فروشگاه گوگل است. به محض اینکه وارد این اپ رایگان میشوید دما، وضعیت هوا و غروب خورشید را در پسزمینهای زیبا مشاهده میکنید. صفحه نخست عاری از هر گونه اطلاعات اضافی است. با این حال اگر در پی جزئیات بیشتری هستید کافی است انگشتتان را کمی حرکت دهید تا پایینتر اطلاعات مفصلی از «کانال آب و هوا» بخوانید.
پس از مشاهده جزئیات هوای امروز یکی از ویدئوهای مهم کانال تلویزیونی Weather Channel را مشاهده میکنید. با این کار پیوند خوبی بین کانال تلویزیونی و اپلیکیشن برقرار شده است. در ادامه پیشبینی ساعات و روزهای آینده را مشاهده میکنید. این اپ دمای ۴۸ ساعت آینده و ۱۵ روز پیش رو را پیشبینی میکند.
امکان مشاهده وضعیت جوی روی نقشه از قابلیتهایی است که در اپلیکیشنهای انگشتشماری وجود دارد و کانال آب و هوا یکی از آنهاست. روی نقشه میتوانید وضعیت لایههای مختلفی مانند ابرها، دما، سرعت باد، میزان UX، نقطه شبنم، وضعیت جوی ۲۴ ساعت گذشته و درجه دشواری رانندگی را مشاهده کنید.
جالب است که تغییرات جوی گذشته و آینده هم با تپ کردن دو کلید به صورت انیمیشنی سریع نشان داده میشود و شما میتوانید سه ساعت تغییر جوی را در سه ثانیه با سرعت بالا مرور کنید.
اپ کانال آب و هوا چنل یک تحلیل جالب با همکاری شرکت خودروسازی سوبارو در اپلیکیشن خود اضافه کرده است و به شما میگوید که وضعیت جوی کنونی برای رانندگی مناسب است یا خیر.
البته برای استفاده از لایههای اطلاعاتی نقشه لازم است فیلترشکن خود را روشن کنید.
دسترسی به تعداد زیادی ویدئو هواشناسی و نقشه ماهوارهای از دیگر ویژگیهای اختصاصی این اپ به شمار میرود که به لطف سازمان هواشناسی بزرگی که پشت آن قرار دارد، ممکن شده است. احتمالاً لابهلای این ویدئوها خواهید توانست تصاویر جالبی از تغییرات آب و هوایی دنیا نیز پیدا کنید.
اطلاعات سلامتی و مسائل مربوط به آلرژی نیز در این اپ قرار دارد تا آن را به کاملترین اپ هواشناسی موجود تبدیل کند. البته انتظار نداشته باشید این دادهها برای ایران به خوبی کار کند و از دقت بالایی برخوردار باشد.
حتماً شگفتزده میشوید اگر بدانید این اپ حتی برای دویدن بیرون از خانه هم میتواند توصیههایی برای شما داشته باشد. ودر چنل با استفاده از انبوه اطلاعاتی که جمعآوری کرده است و تحلیل تمام آنها به شما میگوید که بهترین زمان برای دویدن در روزهای آینده چه ساعتی خواهد بود.
هواشناسی ساعتی کل ایران
امتیاز پیوست: ۲.۵/۵
رابط کاربری اپلیکیشن «هواشناسی ساعتی کل ایران» به نسبت بسیاری از اپهای ایرانی ساده و زیبا طراحی شده است. در ابتدا از شما خواسته میشود موقعیت مکانی خود را در اختیار اپلیکیشن قرار دهید. پس از این در یک رابط کاربری ساده هوای این ساعت و بیشینه و کمینه درجه دمای روز را نشان میدهد.
در زیر آن هم دمای روز را در هر سه ساعت پیشبینی میکند که روی هر کدام که بزنید میتوانید جزئیات آن سه ساعت مانند حداقل دما، رطوبت، سرعت باد، حداکثر دما و فشار هوا را مشاهده کنید. وضعیت هر سه ساعت نیز با آیکون متریالی در کنار آن مشخص شده است. البته عجیب اینجاست که برای مشاهده وضع هوای چهار روز آینده باید اپ را ارتقا دهید که این کار سه هزار تومان هزینه دارد. بنابراین این اپ را نمیتوان به راحتی در دسته پیشبینیکنندههای وضع هوا قرار داد. حجم این اپ نزدیک به ۱۰ مگابایت است که با توجه به امکانات کمش از این نظر نیز برتری ندارد. اما انتظار میرود سرعت گوشی را کاهش ندهد.
هواخبر
امتیاز پیوست: ۳.۵/۵
رابط کاربری این اپلیکیشن بسیار نو و خلاقانه است. تایپوگرافی بسیار درست و بجا استفاده شده و اجزا نسبت به اهمیتشان بزرگ یا کوچک نوشته شدهاند. اپ هوا خبر طراحی رایج اندروید را رعایت نکرده بنابراین اگر به دنبال یک اپ معمولی هستید این اپ شما را راضی نمیکند اما اگر میخواهید یک رابط کاربری تازه را امتحان کنید حتماً سری به آن بزنید.
در صفحه اصلی پیش از هر چیز وضعیت کنونی آب و هوا را مشاهده میکنید. علاوه بر آن رطوبت، میزان UV و سرعت وزش باد نیز نوشته شده است. پایینتر که بروید تغییرات دمای هوای امروز را روی یک نمودار مشاهده میکنید. اصولاً در هواشناسی با انبوه زیادی از دادهها طرف هستیم و نمایش آنها به شکل نمودار یا اشکال دیگر به فهم سریعتر آن کمک میکند. اپ هواخبر از این تکنیک استفاده کرده و در ادامه دمای هوای پنج روز آینده و موقعیت خورشید را نیز روی نمودار نشان داده است. روی تغییرات دمای هوای امروز که بزنید میتوانید تغییرات دما در طول روز را تا هفته آینده مشاهده کنید.
در قسمتی دیگر از اپ میتوانید ویجتی درست کنید که همیشه در نوتیفیکیشنبار نمایش داده شود تا بدین طریق با کشیدن نوار اعلانات به راحتی از وضعیت جوی باخبر شوید. این ویجت میتواند در سه اندازه مختلف تنظیم شود تا مطابق نیاز شما نشان داده شود.
هواشناسی
امتیاز پیوست: ۲/۵
با استفاده از این برنامه میتوانید همواره به صورت روزانه از وضعیت آب و هوا، فشار هوا، دما، سرعت باد و بسیاری اطلاعات دیگر باخبر شوید. این اپ به صورت لحظهای از آخرین وضعیت آلودگی هوا و میزان غلظت آلایندههای مختلف نیز خبر میدهد.
شاید هنگامی که وارد اپ میشوید تصویر نقاشی مانند پسزمینه کمی در ذوق بزند اما اپ هواشناسی اطلاعاتی جزئی از وضعیت ۱۰ روز آینده تمام شهرهای جهان ارائه میکند.
برنامه هواشناسی از دو صفحه کنار هم تشکیل شده که به راحتی با کشیدن انگشت به چپ و راست میتوان بین قسمتها جابهجا شد. در صفحه اول اطلاعات کاملی از وضعیت آب و هوا نقش بسته و در صفحه دوم پیشبینی آب و هوای پنج و ۱۰ روزه و نمودار کمترین و بیشترین دمای شهر انتخابی جمعآوری شده است.
نکته جالب و جذاب این برنامه اینکه متناسب با وضعیت آب و هوای فعلی و ساعت شبانهروز پسزمینه برنامه تغییر میکند و میتوانید سریعتر از وضعیت مطلع شوید. در بخش مکانیابی لیستی از مکانهایی که انتخاب کردید نشان داده شده و میتوانید با نوشتن اسم مکان یا انتخاب از روی نقشه محل مورد نظر را به لیست بیفزایید.
در آخرین قسمت نیز وضعیت آلودگی هوای امروز و کیفیت هوای دیروز و میزان غلظت آلایندههای مختلف مثل مقدار co ,o3,pm10 نوشته شده است. در مرکز این صفحه یک گوی قرار گرفته که هرچه به رنگ سبز نزدیکتر باشد هوا تمیزتر است و هرچه به قرمز نزدیکتر باشد آلودگی هوا بیشتر است است.
هواشناسی هوشمند و پیشرفته
امتیاز پیوست: ۲/۵
اپلیکیشن هواشناسی پیشرفته با طراحی متریال وضعیت آب و هوایی هر شهری را که بخواهید تا شش روز آینده نمایش میدهد. کافی است از منو کشویی سمت راست دست خود را روی گزینه «اضافه کردن شهر» نگه دارید تا بتوانید شهرهایی را که مایل هستید، به اپ اضافه کنید.
در بخش تنظیمات میتوانید تعیین کنید بهروزرسانی اپ هر چند ساعت یک بار انجام شود و آیا اپلیکیشن اجازه دریافت مکان شما را دارد یا خیر.
رابط کاربری برنامه با توجه به ساعات مختلف شبانهروز و وضعیت آب و هوایی تغییر میکند و ممکن است رنگها و تصاویر پسزمینه متفاوتی را مشاهده کنید. با این حال تصاویر پسزمینه به خوبی انتخاب نشده و تنها از ترکیب رنگهای مختلفی استفاده میکند که در بسیاری از مواقع نیز تناسبی با وضعیت هوا و ساعت روز ندارد.
در این اپ خبری از جزئیات آب و هوایی نیست و تنها دمای هوای یک هفته آینده نشان داده میشود. با این حال حجم اپ بسیار کم و نزدیک به سه مگابایت است، برای همین اگر گوشی ضعیفی دارید حتماً این اپ را امتحان کنید.
هواشناس ۳
امتیاز پیوست: ۴/۵
این اپ یکی از نخستین اپهای ایرانی بود که در زمینه هواشناسی نوشته شد و البته رابط کاربری متفاوتی نیز داشت.
در صفحه اصلی، دمای هوا روی شکلی ساعتمانند نوشته شده است تا با نگاهی به آن متوجه وضعیت ۱۲ ساعت روز شوید. با زدن روی هر ساعت اطلاعات بیشتری را مشاهده میکنید.
در بخش وضعیت هفتگی آب و هوا نیز وضعیت جوی تا هفت روز آینده نوشته شده است که با انتخاب هر روز احتمال بارش باران، میزان رطوبت و سرعت باد به نمایش درمیآید.
اپ هواشناس۳ بخشی به نام ماشین زمان دارد که وضع هوا در ۱۰ سال گذشته و ۶۰ سال آینده را به شما نشان میدهد. البته ظاهراً این بخش با استفاده از الگوریتم پیشبینی میشود و مخصوصاً ۱۰ سال گذشته آن مستند نیست؛ در غیر این صورت میتوانست یک مرجع ایدهآل برای پژوهشهای تاریخی و جغرافیایی باشد.
اگر میخواهید تبلیغات را از برنامه حذف یا وضعیت آب و هوایی و هشدارهایی را از طریق پیامک دریافت کنید، میتوانید از طریق فروشگاه اقدام به خرید این قابلیتها کنید. همینطور اپ هواشناس۳ میتواند هر شب ساعت ۹ وضعیتی از هوای روز آینده را برای شما پیامک کند و از این نظر گزارشهای پیامکی خوبی دارد.
هواشناس۳ قابلیتی دارد که شاید برای کاربران ایرانی بسیار مفید باشد. شما میتوانید در زمانی که به اینترنت دسترسی ندارید وضعیت آب و هوایی را از طریق پیامک دریافت و این بار به همان شکل گرافیکی درون اپلیکیشن مشاهده کنید.
اینطور که سازنده اپ هواشناس ادعا میکند اطلاعات این اپ از ۱۸ منبع معتبر جمعآوری میشود.